Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
Przyjemne, bardzo świeże i żywe wino o zapachu i smaku zielonych jabłek i gruszek.
Wino eleganckie i lekkie, bardzo owocowe, ujmujące świeżością lecz mniej kwasowe od np. Rieslinga.
Odmiana Faberrebe uprawiana jest głównie w Rheinhessen, w Palatynacie i Nahe. Powstała ze skrzyżowania dwóch odmian Weißer Burgunder i Müller-Thurgau.
Wino o subtelnym aromacie brzoskwini i cytrusów. Bardzo soczyste i delikatne na podniebieniu.
Cudownie kremowy Grauer Burgunder. Niemiecki odpowiednik Pinot Gris.
Elegancki Weißburgunder o świeżej kwasowości i delikatnych nutach owocowych.
Świeże na podniebieniu, o bardzo zrównoważonym smaku. Umiarkowana kwasowość, kwiecisty bukiet i wyraźnie wyczuwalny cukier resztkowy sprawiają, że jest to idealna propozycja dla tych, którzy nie szukają zdecydowanie wytrawnego wina.
Klasyczna niemiecka czerwona odmiana Dornfelder w gładkim, przyjemnie półsłodkim wydaniu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.