Chablis to najbardziej wysunięty na północ okręg. w Burgundii, gdzie produkowane są wyłącznie wina białe. Francuskie wino Chablis tworzone jest w całości ze szczepu Chardonnay. Są to wina blado-żółte, z odcieniem zieleni, z wiekiem przechodzące w złocisty. Passy Le Clou to stara rodzinna winnica, dawniej należąca do szanowanego winiarza Chablis, Gérarda Patrice’a. Nie mając dzieci, którym mógłby ją przekazać, sprzedał ją Marine, który jest głęboko zaabsorbowany w zachowanie historii tej domeny. Przestrzega ścisłych wytycznych środowiskowych, aby zachować zdrowie gleby i dzikiej przyrody. Gleby uprawia tak, aby uniknąć stosowania herbicydów poprzez poprawę ich napowietrzenia, struktury gleby i ochrony wody. Naturalne żywopłoty stymulują bioróżnorodność, a stosowane są wyłącznie nawozy naturalne i rośliny okrywowe. Sztuczne jezioro pomaga łagodzić klimat i chronić przed silnymi mrozami tego północnego regionu. 30 hektarów Passy Le Clou jest rozłożonych na 21 oddzielnych działkach, które Marine winifikuje osobno (z małym zespołem zaledwie 7 osób), aby pokazać indywidualną ekspresję terroir. Ten Chablis pochodzi z małego, 3-hektarowego bloku.
Na podniebieniu aromaty te zachowują świeżość z trwałą dominacją kwiatową. Wytrawny, z idealną delikatnością, posiada wyjątkową, ale bardzo rozpoznawalną osobowość.