Leonardo Lanzarini i jego rodzina, plantatorzy winorośli z Modeny we Włoszech, przybyli do Ameryki na początku XX wieku. Około 1905 roku osiedlili się w Rivadavii. W 1936 roku Lanzarini kupili winnicę i zaczęli produkować własne wina, które cieszyły się dużym prestiżem w regionie. Od 1993 roku rodzina rozpoczęła proces selekcji odmian oraz wprowadziła nowoczesne technologie w produkcji wina, aby osiągnąć jego najwyższą wyrazistość odmianową. W wyniku tych zmian narodziły się wina Monte Cepas (czyli Winnice z Gór). Winnice nawadniane są przez obfitą rzekę Tunuyan, której wody pochodzą z topniejącego śniegu w Andach. Głębokie, zalane i gliniaste tereny tego regionu zapewniają winogronom idealne miejsce do wzrostu i dojrzewania w obfitości. Obecnie winiarnią i winnicami kieruje Don Leonardo Carlos Lanzarini, a jakość win pilnują przez cały czas jego synowie.
Wino o barwie jaskrawoczerwonej wiśni. Na nosie nuty śliwki i truskawki, delikatnie zwieńczone nutą wanilii. Bardzo wyrazisty na ustach, gdzie utrzymują się owocowe smaki.