Od ponad 160 lat pokolenia rodziny prowadzącej winnicę, starają się produkować wino pełne przyjemności, wino do dzielenia się, co doskonale wyraża się w tym pięknym zdaniu związanej z winnicą Stéphanie de Saint-Aubin, hrabiny Genlis: „Dobrze można cieszyć się tylko tym, czym się można dzielić.”
Zarówno delikatne, jak i złożone, S de Siran to uwodzicielskie wino, bardzo cenione przez miłośników. Jest to jeden z klasyków apelacji. Doskonale smakuje młode, jak i starzone od 5 do 10 lat.
Region winiarski Bordeaux ( Bordelais) to największy zwarty obszar produkcji wina jakościowego na świecie. Na jego terenie istnieje ok. 8000 posiadłości winiarskich, zwanych château, które wytwarzają światowej sławy wina. Złożony system subregionalnych i gminnych apelacji oraz klasyfikacja ustanawia między nimi jakościową hierarchię.
Typowe dla regionu są wytrawne, długowieczne czerwone wina, bardziej owocowe w Médoc, delikatniejsze w Saint-Émilion i Pomerol. Niecałe 20% produkcji to wina białe, z których najlepsze są botrytyzowane słodkie sauternes i barsac. Najbardziej pełne charakteru wina białe pochodzą z podregionu Graves na południowy wschód od Bordeaux. Od 1990 roku istnieje także apelacja dla białego i różowego wina musującego, AOC Crémant de Bordeaux