Pochodzenie: Polska, Węgry
Gramatura: 40 g
Produkt wyprodukowano w certyfikowanej uprawie ekologicznej, zgodnej z normami Unii Europejskiej.
Suszone jabłko nie zawiera dodanego cukru, aromatów i sztucznych barwników. Nie zawiera glutenu. Odpowiednia dla wegan i wegetarian.
Do produkcji 40 g suszonego jabłka Puffins zużyliśmy prawie pół kg świeżych owoców.
Ekologiczne suszone jabłko Puffins to:
- Zdrowa przekąska – świetna alternatywa dla słodyczy i chipsów.
- Bez dodanego cukru, konserwantów i sztucznych barwników. Zawiera cukier naturalnie występujący w owocach.
- Jabłko z certyfikowanych i kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Znakomita przekąska dla wegan i wegetarian.
- Idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do owsianki, Muesli i deserów.
- Świetna dla wszystkich, którzy są na diecie, dla dbających o linię i zdrowe odżywianie.
Właściwości jabłek:
Jabłka to prawdziwa bomba prozdrowotnych właściwości. Jabłka zawierają bardzo dużo błonnika. To dzięki niemu jabłka szybko sycą, a my czujemy się najedzeni i unikamy niezdrowych przekąsek. Ponadto mają w sobie dużo kwasu foliowego, witaminy A (poprawia wzrok), C (podnosi odporność) i K (dobrze wpływa na krzepliwość krwi). Jabłka zawierają też wapń, fosfor, żelazo i kojący nerwy i wzmacniający pracę mózgu magnez.
Jabłka są też bogatym źródłem pektyn – dzięki nim organizm posiada dobrą florę bakteryjną i oczyszcza się z toksyn. Regularne jedzenie jabłek pomaga zadbać o prawidłową pracę układu trawiennego. Ogromną zaletą jabłek jest też mała kaloryczność. Średniej wielkości jabłko ma ok. 130 kalorii, 0.31 gramów tłuszczu i ani grama cholesterolu.
Pakowanie i przechowywania suszonych owoców:
Doypack jednoskładnikowy z systemem wielokrotnego szczelnego zamykania i otwierania. Takie opakowanie sprawia, że ekologiczne jabłko Puffins długo zachowuje chrupkość, pełnię smaku oraz aromatu. Paczkę suszonego jabłka możesz zabrać ze sobą na spacer, na wycieczkę, do pracy i szkoły jako ulubioną przekąskę.