Pochodzenie: Burkina Faso
Gramatura: 40 g
Produkt wyprodukowano w certyfikowanej uprawie ekologicznej, zgodnej z normami Unii Europejskiej.
Suszone mango nie zawiera dodanego cukru, soli, aromatów i sztucznych barwników. Nie zawiera glutenu. Odpowiednia dla wegan i wegetarian.
Ekologiczna suszone mango Puffins to:
- Zdrowa przekąska – świetna alternatywa dla słodyczy i chipsów.
- Bez dodanego cukru, konserwantów i sztucznych barwników. Zawiera cukier naturalnie występujący w owocach.
- Mango afrykańskie z certyfikowanych i kontrolowanych upraw ekologicznych.
- Znakomita przekąska dla wegan i wegetarian.
- Idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do owsianki, Muesli i deserów.
- Świetna dla wszystkich, którzy są na diecie i dla dbających o linię i zdrowe odżywianie.
Właściwości suszonego mango Puffins:
Mango to bogactwo witamin. Zawiera duże ilości witaminy A i C, kwasu foliowego (ważnego nie tylko dla kobiet w ciąży) oraz beta-karotenu (ach ten soczyście żółty miąższ!). Duża ilość kwasu askorbinowego podnosi odporność organizmu, a sok z mango pomaga leczyć ból gardła.
Ten egzotyczny owoc jest również bogaty w potas, fosfor, wapń, magnez u cynk, co sprawia, że świetnie działa na włosy i skórę (nawilża i zapewnia elastyczność) oraz chroni przed promieniowaniem słonecznym.
Mango zawiera mało kalorii – jedynie 60 kcal w 100 g, a bardzo dużo błonnika, który daje długie uczucie sytości. Wyróżnia się też niskim indeksem glikemicznym. Mango warto jeść podczas upałów, bo zawiera dużo wody i znakomicie orzeźwia.
Pakowanie i przechowywania suszonych owoców:
Doypack jednoskładnikowy z systemem wielokrotnego szczelnego zamykania i otwierania. Takie opakowanie sprawia, że ekologiczne mango Puffins długo zachowuje chrupkość, pełnię smaku oraz aromatu. Paczkę suszonego mango możesz zabrać ze sobą na spacer, na wycieczkę, do pracy i szkoły jako ulubioną przekąskę.