Wino Syrah Bessa Valley 2011

Wino Syrah Bessa Valley 2011

197,00 

Pierwsza selekcja jest przeprowadzana w winnicy i tylko dobre, dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie, a następnie ponownie starannie selekcjonowane na stołach sortowniczych. Filozofią jest fermentacja tylko dobrej jakości winogron. Zbiorniki napełniane są grawitacyjnie bez zgniatania winogron. Zimna maceracja całych jagód przeprowadzana jest od 5 do 8 dni w temperaturze 14-16°C w celu uzyskania pożądanego koloru i ekstrakcji owoców. Fermentacja alkoholowa z dodatkiem wyselekcjonowanych szczepów drożdży kontrolowana jest w temperaturze 26-28°C przez 8-10 dni, aby osiągnąć 3-4 g/l cukru resztkowego. Regularne przepompowywanie lub obsiewanie odbywa się w celu powolnej ekstrakcji substancji z winogron i osiągnięcia równowagi w winie. Gorąca maceracja 28-30°C z wytłokami następowała od 8 do 10 dni w termoregulowanych zbiornikach betonowych o pojemności 10 m³. W dębowych beczkach trwa fermentacja malolaktyczna.

Kraj Bułgaria
Rocznik 2011
Region Dolina Tracka
Producent Domaine Bessa Valley
Kolor
Smak wytrawne
Rodzaj wino jednoszczepowe
Szczep Syrah
Zawartość alkoholu 14,5%
Pojemność 0,75 l.
Serwowanie 18°C - 20°C
Danie dania meksykańskie, dania mięsne, dania pikantne, żeberka
EAN: 3800212541257Dostępność: Duża ilość SKU: BUL010111 Kategorie: ,