Trzy odmiany winogron są zbierane oddzielnie i przez noc, w optymalnym momencie dojrzałości. Fermentują osobno, szukając najbardziej odpowiedniej formuły, aby wydobyć maksimum z każdego z nich, a po leżakowaniu w beczkach z francuskiego dębu z Allier i Nevers z różnymi rodzajami opalania. Powstaje kompozycja uważany przez tamtejszych winiarzy za idealną do stworzenia tego wina.
60 hektarów winnic rozmieszczonych między gminami Salas Altas, Salas Bajas, Pozan, Hoz de Barbastro i Barbastro. Starannie uprawiane odmiany Chardonnay, Gewürztraminer, Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet i Moristel przekładają się na wspaniałe doznania smakowe win Batan De Salas De Beroz.
Aromaty dojrzałych, czerwonych owoców i suszonych moreli łączą się z atrakcyjnym, pikantnym tłem czarnego pieprzu, a także nutami mięty i mentolu. Wino bardzo świeże, z mocno podkreślonymi na wstępie taninami. Tło także wyraźnie zaznaczone. Wyraźnie wyczuwalny czarny pieprz i gałka muszkatołowa. Choć bardzo harmonijne, to z wyraźną kwasowością, wielowymiarową teksturą i długim finiszem.