60 hektarów winnic rozmieszczonych między gminami Salas Altas, Salas Bajas, Pozan, Hoz de Barbastro i Barbastro. Starannie uprawiane odmiany Chardonnay, Gewürztraminer, Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet i Moristel przekładają się na wspaniałe doznania smakowe win Batan De Salas De Beroz.
Fermentują przynajmniej 20 dni w temperaturze pomiędzy 25-26 stopni w celu wydobycia koloru i garbników, przy jednoczesnym zachowaniu maksymalnej ilości dojrzałych owoców. Następnie dojrzewa przez 18 miesięcy w nowych francuskich beczkach z różnych rodzajów drewna. Finalnie, leżakuje przez kolejne 18 miesięcy w butelce, w celu osiągnięcia idealnego połączenia aromatu i smaku winogron oraz beczki. Intensywny aromat dojrzałych owoców z nutkami pikanterii dzięki leżakowaniu w beczce Zaskakująco świeże, bardzo intensywne oraz aromatyczne, gęste i trwałe ze słodyczą oraz przyjemnymi taninami. Tworzone jedynie z najlepszych, wyselekcjonowanych winogron. Produkowane w małej ilości.