60 hektarów winnic rozmieszczonych między gminami Salas Altas, Salas Bajas, Pozan, Hoz de Barbastro i Barbastro. Starannie uprawiane odmiany Chardonnay, Gewürztraminer, Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet i Moristel przekładają się na wspaniałe doznania smakowe win Batan De Salas De Beroz.
Niezwykłe połączenie bogactwa kwiatowych zapachów (płatki róży) oraz owoców, zwłaszcza dojrzałych bananów, liczi i cytrusów, któremu towarzyszą aromaty drożdży i pieczenia, a także nuty wapienne.
Wino o spektakularnym smaku, bardzo wyrazistym, tak charakterystycznym dla Gewurztraminera. Gęste i tłuste o posmaku bardzo dojrzałych bananów i imbiru.
Czas zbioru winogron jest starannie dobrany, aby uzyskać jak największą ilość aromatów odmianowych. W piwnicy maceracja trwa cztery godziny w temperaturze 10 stopni. Następnie odsączony moszcz fermentuje w średnich temperaturach (18 stopni), aby uszanować odmianowy charakter wina. Po skończeniu wino odpoczywa na osadzie, aby wydobyć ostatnie aromaty i uzyskać złożoność smaku.