60 hektarów winnic rozmieszczonych między gminami Salas Altas, Salas Bajas, Pozan, Hoz de Barbastro i Barbastro. Starannie uprawiane odmiany Chardonnay, Gewürztraminer, Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet i Moristel przekładają się na wspaniałe doznania smakowe win Batan De Salas De Beroz.
Najmłodsze wino z winnic Salas Altas i Barbastro, gdzie owoce zbierane są w nocy w optymalnym momencie dojrzałości. Późniejsza fermentacja przez czternaście dni w kontrolowanej temperaturze od 20 do 22 stopni pozawala na zachowanie wszystkich owoców. Winogrona są spuszczane grawitacyjnie do dolnych zbiorników, wina tłoczone są oddzielane i po krótkim leżakowaniu sześciu miesięcy w beczce i kolejnych sześciu w butelce, są wypuszczane na rynek z całą świeżością, jaką daje ich młodość.
Dojrzewa 6 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i 6 miesięcy w butelce. Kolor jasny i czysty o intensywnej rubinowej barwie.
Wino o mnogości słodkich zapachów począwszy od kompotu owocowego i wanilii a skończywszy na dojrzałej wiśni.
W smaku powracają czerwone owoce oraz smak dębu. Zmysłowe na podniebieniu, z bardzo dobrym balansem pomiędzy słodyczą, kwasowością i taninami. Finisz długi, skoncentrowany.